Geen versiering en relisymbool voor agent

1

Agenten van politie mogen geen opzichtige versieringen en/of religieuze symbolen dragen.

Zeer zichtbare tatoeages tasten de geloofwaardigheid aan, reusachtige hanenkammen en lustig bengelende oorbellen ook. Daarbij kunnen die oorbellen ook nog gevaarlijk zijn, net als een kruis aan een ketting. Dat soort religieuze uitingen is ook niet meer toegestaan omdat de politie er voor iedereen is.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie komt volgens een zegsman met de gedragscode ‘Lifestyle neutraliteit politie’, een plan dat teruggaat tot 2008.

Politiebond ACP kan zich vinden in de code, meldt hij op zijn site. De bond leverde zelf criteria aan voor de code. ,,Deze voorwaarden zijn grotendeels overgenomen.” Vooropgesteld werd dat het geen opsomming wordt van allerlei ge- en verboden. Zichtbare piercings, tatoeages of andere lichaamsversieringen zijn tijdens diensttijd niet gewenst, erkent de bond, evenmin als uitingen van levensstijl of -overtuiging.

Lees ook:
> Politiebonden: geen twitterbeleid in cao

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Bij ons is het vanaf de oprichting in 1997 al verboden. Vele collega’s zijn verplicht altijd lange mouwen te dragen. Wel vervelend, maar het zij zo!
    Hoe je het ook bekijkt, wij hebben bijna alle grote klanten en gemeenten in de regio, mede door onze uitatraling van het personeel (zijn vaak de woorde van de klant).