Geen kant op?

0

Het CBS publiceerde laatst schrikbarende cijfers: sinds het begin van de crisis is het aantal mensen dat zijn carrière voortzette met ander werk bijna gehalveerd. We weten allemaal dat werknemers niet op magische wijze ineens het werk zo leuk blijven vinden.

Deze onzekerheid treft ook de werkgever. Geen baas is blij met personeel dat zijn tijd ‘ uitzit’ . En wat doe je als die mensen en masse ineens wel weer aan een andere baan kunnen komen? Als je dan nog eens de aantrekkelijke werkgever moet gaan uithangen om personeel aan te trekken, vind ik dat persoonlijk op z’ n zachtst gezegd een beetje dom.

We weten dat het zo is, maar toch lijkt het moeilijk om tegen de stroom in deze problemen te lijf te gaan. Maar dat is wél wat de werkgevers in de coverstory laten zien. Zij anticiperen op een nieuwe werkelijkheid, en zetten in op duurzame oplossingen voor arbeidsmarktproblemen. Zo is te lezen hoe je samen met je eigen werknemers of met andere organisaties tot creatieve oplossingen komt. Want, zo zegt HR-manager Robert Dollevoet van Carglass in het artikel: ‘ Samen problemen aanpakken, ieder vanuit eigen belang, levert betere resultaten op.’

De dingen anders doen, dat is wat het bedrijf Overtoom bijvoorbeeld radicaal besloot te doen. Het bedrijf zit middenin een veranderingsproces. Tijd om eens te horen hoe dat gaat. ‘ Als er al een goed moment is om onszelf opnieuw uit te vinden, dan is het nu’ , vertelt managing-director Ghislaine Duymelings. Ze vertelt vanaf pagina 16 hoe het bedrijf medewerkers meekrijgt in grote veranderingen. Een inspirerend verhaal. Maar constant ‘ mee moeten’ , vinden ze het niet vermoeiend? ‘ Nee’ , zegt Duymelings resoluut. ‘ Het geeft energie. Tien jaar lang hetzelfde doen, omdat je dat nu eenmaal zo doet. Geen kant op kunnen. Dát is pas vermoeiend.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.