Geen grote rol UWV bij derde jaar WW

0

Uitkeringsinstantie UWV krijgt geen rol bij de uitvoering van het derde jaar WW, mochten de sociale partners ervoor kiezen om zo’ n derde jaar werkloosheidsuitkering mogelijk te maken. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maakte dat duidelijk in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Wel denkt hij dat het UWV informatie kan verschaffen die nodig is voor de uitbetaling van de uitkering. Maar het UWV heeft al meer dan genoeg taken om ook de uitvoering van dat derde jaar WW op zich te nemen, aldus Asscher. Het is beter dat aan private partijen over te laten.

In het sociaal akkoord in 2013 werd afgesproken dat de publieke WW wordt teruggebracht van drie naar twee jaar. Over een eventueel derde jaar kunnen werkgeversorganisaties en vakbonden samen afspraken maken. Het kabinet is bereid die dan algemeen verbindend te verklaren voor de hele sector.

Bron: ANP

Lees ook: UWV mismatch op de arbeidsmarkt neemt toe

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.