Geen afspraken Rijksoverheid met bonden over sociaal beleid

0

De gesprekken tussen het Rijk en de vakbonden over sociaal beleid bij reorganisaties (van-werk-naar-werk-beleid) hebben geen resultaat opgeleverd.

Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Minister Spies (BZK) heeft de vakbonden gisteren gezegd dat het kabinet niet kan instemmen met het model voor werk-naar-werk dat was ontwikkeld.

Met name de herplaatsingstermijn van 18 maanden en een vertrekpremie van maximaal 24 maanden is te ruim en niet passend bij de huidige economische situatie. Wel is er waardering voor de stappen die de bonden hebben gezet. Dit geldt vooral de vervanging van het last-in-first-out principe door het afspiegelingsprincipe en het uitbreiden van de verplichte aanvaarding van vervangend werk tot de gehele overheid. Doel is de herplaatsingsprocedures bij de verschillende departementen te stroomlijnen, zoals met de vakbonden besproken, om de kans op vervangend werk zo groot mogelijk te maken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.