‘Geef jonge werklozen een stage of cursus’

0

Jongeren die langer dan vier maanden werkloos zijn, zouden een baan, opleiding of stageplek moeten krijgen. Het Europees Parlement heeft dat dinsdag bepleit op voorstel van de groene fractie.

Momenteel zitten meer dan 5,5 miljoen jongeren in de Europese Unie zonder werk. Dat komt neer op ruim een op de vijf jongeren. ,,We lopen het risico een generatie te verliezen aan sociale uitsluiting”, stelde het jonge Deense Europarlementslid Emilie Turunen (26), die het pleidooi had opgesteld.

,,Een werkloos begin van het arbeidsleven zorgt voor langdurige persoonlijke littekens”, stelde ze ook. ,,Onderzoek toont duidelijk aan dat mensen die als jongere werkloos waren, hiervan op latere leeftijd nog last hebben.”

Het parlement vraagt de Europese Commissie ook om meer subsidies van het Europees Sociaal Fonds voor jongerenprojecten.

GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen vindt dat snel werk moet worden gemaakt van de Europese Werkgarantie voor Jongeren: ,,Het is onacceptabel dat de jeugdwerkloosheid in Europa twee keer hoger ligt dan de totale werkloosheid.” 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.