‘Frans-Duits plan tegen jeugdwerkloosheid’

0

Frankrijk en Duitsland komen met een gezamenlijk plan gezamenlijk om de hoge jeugdwerkloosheid in Europa te bestrijden. Dat meldde de Duitse krant Rheinische Post maandag op basis van bronnen rond de regering.

Een belangrijk onderdeel van het plan zijn miljardenkredieten die de Europese Investeringsbank (EIB) gaat verstrekken. Bedrijven moeten daarmee opleidingsplekken en banen creëren voor jongeren. De Duitse minister van Werk en Sociale Zaken Ursula von der Leyen en haar Franse collega Michel Sapin gaan het plan naar verluidt in mei in Parijs uit de doeken doen.

New Deal

Het plan zou ‘New Deal voor Europa’ gaan heten. De New Deal was in de jaren 30 tijdens de grote economische crisis het plan van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt om de economie van de VS een nieuwe impuls te geven.

6 miljard

De Europese Unie wil tot 2020 zo’n 6 miljard euro uitgeven aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Dat bedrag wordt echter op zichzelf gezien als een druppel op de gloeiende plaat. De EU-miljarden zouden als onderpand moeten dienen voor de kredieten van de EIB, die daarmee tot wel het tienvoudige van dat bedrag zou kunnen uitlenen aan bedrijven die jongeren aan werk helpen.
Alarmerend

De jeugdwerkloosheid wordt gezien als een groot probleem in Europa. In Griekenland en Spanje zit inmiddels meer dan 50 procent van de jeugd jonger dan 25 thuis. Ook in Portugal , Italië en Frankrijk zijn de percentages alarmerend.
ANP
Lees ook:

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.