FNV ‘zeer teleurgesteld’, pensioenakkoord lijkt ver weg

0

De FNV is ‘heel erg teleurgesteld’ in het voorlopige resultaat van de onderhandelingen. Een pensioenakkoord lijkt nog ver weg, meldt het Financieele Dagblad

De bond verwijst naar de conceptteksten die nu circuleren en die amper lijken te verschillen van het concept uit maart. Die werden toen afgewezen, vooral omdat, net zoals in de plannen nu, pensioendeelnemers geen enkele garantie meer krijgen voor de hoogte van hun uitkering.

Geen harde garanties
In de nieuwe conceptteksten is nog steeds geen sprake van veel zekerheid en harde garanties, schrijft het Financieele Dagblad, omdat de pensioenen gekoppeld zouden worden aan de koers van de aandelenbeurzen.

Akkoord ver weg
Een definitief akkoord is voor FNV bondgenoten nu nog ver weg, aldus het FD. “Verwacht wordt dat zeker ook de bondsraad van Bondgenoten, het vakbondsparlement, nooit met de conceptteksten instemt.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.