FNV wil loonsverhoging boven inflatieniveau

2

De loonsverhogingen moeten volgend jaar boven het inflatieniveau uitkomen om consumenten aan te moedigen meer geld uit te geven.

Dat zei Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten woensdag.

Het antwoord op de economische problemen is volgens hem niet een 0-lijn. ,,We hebben koopkrachtstijging nodig, dus een loonsverhoging iets boven het inflatieniveau zou mooi zijn”, aldus Van der Kolk. De looneis van de FNV wordt op Prinsjesdag officieel bekendgemaakt.

Volgens Van der Kolk kunnen bedrijven een verhoging van de lonen makkelijk aan. ,,Bedrijven zijn over het algemeen financieel gezond, de ruimte om wat extra’s te doen met de lonen is er”.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Eerst maar eens afwachten of de consumenten meer geld uitgeven als het spaarloon in september vrijvalt. Is dat het geval, dan kan een loonsverhoging een stimulans geven aan de economie, anders niet.

  2. Mee eens dat een structurele maatrgegel beter werkt dan een eenmalige stimulans. Bij angst en een eenmalig voordeel gebeurt er niets met de consument. Echter de opmerking dat “bedrijven een verhoging van de lonen makkelijk aankunnen”, is misplaatst, tenzij het MKB over het hoofd is gezien alvorens dit werd gepubliceerd.