FNV: stakingen distributiecentra AH uitgebreid

0

Bij vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn wordt maandag gestaakt. Dat meldde campagneleider Ron Meyer van FNV Bondgenoten maandagochtend. ,,Zelfs uitzendkrachten doen mee, dat geeft wel aan hoe nijpend de situatie is.”

Volgens de vakbondsman staakt ongeveer de helft van de vaste medewerkers van de distributiecentra, tussen de 700 en 800 mensen. Een woordvoerster van Albert Heijn ontkent die aantallen. “8 procent van de medewerkers in de dagdienst werk vandaag niet. Bij vier van de zes centra stonden vanochtend in totaal 130 mensen buiten.” Albert Heijn zegt goed in staat te zijn om de supermarkten te bevoorraden. “Nagenoeg alle producten gaan naar de winkels.”

Meyer denkt echter dat de schappen in de winkels de komende dagen snel leger zullen raken. Dit weekend werd ook al gestaakt bij een aantal distributiecentra.

CNV Dienstenbond en Albert Heijn werden het vrijdag eens over een nieuwe 2-jarige cao voor de medewerkers van de distributiecentra. FNV Bondgenoten wees het akkoord af.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.