FNV: reorganisatie Imtech totaal onverwacht

0

De reorganisatie bij technisch dienstverlener Imtech komt voor FNV Bondgenoten volledig uit de lucht vallen. ,,Dit hadden we totaal niet verwacht”, benadrukt vakbondsbestuurder Jan Meeder dinsdag.

,,Ik ben er helemaal van geschrokken. Vorige maand zat ik nog met de directie van Imtech Nederland aan tafel. Toen zeiden ze nog dat er in ieder geval dit jaar niets te verwachten viel wat betreft reorganisaties”.

Meeder gaf dinsdag aan nog geen concrete details over de reorganisatie te kennen, waarbij in Nederland en Duitsland in totaal 1300 banen worden geschrapt. ,,Het is een aderlating voor het personeel in deze moeilijke tijden. We gaan in overleg met de directie.”

Ook bij CNV Vakmensen valt de reorganisatie rauw op het dak. ,,Het verbaast mij behoorlijk, drie weken geleden hadden we nog periodiek overleg en toen was er nog geen sprake van een reorganisatie”, zegt CNV-bestuurder Loes Bezemer-Videler. ,,Ik vraag me ook af of dit noodzakelijk is. Woensdag gaan we hierover overleggen, ik ben benieuwd wat Imtech te vertellen heeft”, aldus de bestuurder.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.