FNV praat weer over pensioenkoers

0

Welke lijn gaat de FNV volgen in de onderhandelingen over de pensioenen. De federatieraad, het ‘parlement’ van de vakcentrale moet daar maandag uit zien te komen.

Half april gaven de negentien FNV-bonden voorzitter Agnes Jongerius het groene licht om na een onderhandelinsgpauze van twee weken weer verder te praten. Met de werkgevers over de verdeling van de risico’s tussen werknemers en werkgevers in een nieuw pensioensysteem en met het kabinet over de hoogte van de AOW die, vindt de FNV, meer mee moet stijgen met de lonen dan nu gebeurt.

Wel namen de bonden nog enkele weken de tijd om intern verder te discussiëren over de vraag aan welke eisen een nieuw pensioensysteem moet voldoen. Het gaat dan vooral om de vraag hoeveel zekerheid geboden kan en moet worden over de hoogte van de pensioenuitkering aan het einde van de loopbaan, zonder dat dit koopkrachtbehoud van gepensioneerden in de weg staat.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.