FNV: Lenteakkoord kan de prullenmand in

0

Vakcentrale FNV is blij met de verkiezingsuitslag. Volgens de FNV kunnen de ,,slechte plannen”, als aanpassingen in het ontslagrecht en het belasten van woon-werkverkeer die eerder zijn afgesproken in het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks de prullenmand in, nu deze partijen geen meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

Voorzitter Ton Heerts stelt: ,,Het is duidelijk dat veel kiezers het signaal afgeven dat het socialer en solidair moet. De kiezer heeft gekozen voor een andere koers.” Hij vindt dat er snel een kabinet moet komen ,,dat een sociaal en solidair beleid” gaat voeren. Volgens Heerts vormt deze verkiezingsuitslag ,,de basis voor een nieuwe sociale agenda’’.

In het eerder gesloten begrotingsakkoord staan veel oneerlijke maatregelen, meent de FNV. De vakcentrale erkent dat er bezuinigd moet worden, maar pleit voor slimme investeringen in mensen, banen en voor eerlijk delen. Heerts: ,,Ons devies is: niet slopen, maar bouwen”. Hij zal de partijen graag helpen: ,,Wij zullen ons direct melden zodra de nieuwe volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer zijn geïnstalleerd, om ze er met argumenten van te overtuigen dat het ook anders kan.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.