FNV: laat werknemer vanaf volgend jaar sparen

1

Vakcentrale FNV zou graag zien dat de vitaliteitspaarregeling voor werknemers komend jaar al wordt ingevoerd, zodat werknemers naadloos kunnen overgaan van het spaarloon op de nieuwe regeling.

Volgens de FNV is daarvoor ook geld, omdat er geld over zou zijn van de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting, aldus de vakcentrale donderdag.

,,Die vitaliteitsregeling kan dus gewoon in januari al worden ingevoerd. Hoe eerder, hoe beter”, aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Via de vitaliteitsregeling kunnen werknemers ook fiscaal voordelig sparen. ,,Het kabinet wil de regeling pas in 2013 uitvoeren.” Werknemers zouden volgend jaar dan tussen wal en schip vallen. ,,Een belastingvoordeel in deze tijden is voor de meeste werknemers meer dan welkom”, aldus Jongerius.

Tenslotte wijst de FNV werknemers andermaal op de mogelijkheid om nog snel een slag te slaan met de spaarloonregeling. Omdat de regeling dit jaar nog bestaat, kunnen werknemers nog maximaal inleggen en dus maximaal van het belastingvoordeel profiteren. De aanvraag moet dan wel voor medio november worden gedaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hans van den Meerendonk op

    Volgens FNV-voorzitter A. Jongerius kunnen werknemers via de vitaliteitsregeling fiscaal voordelig sparen.
    Volgens mij kan de werknemer via deze nieuwe regeling helemaal niet op deze wijze sparen.

    Wie het spaarbedrag opneemt moet gewoon aftikken bij de belastingdienst.
    Vitaliteitssparen krijgt pas een fiscaalvriendelijk karakter op het moment dat een werknemer tegen die tijd naar een lagere belastingschijf is teruggevallen.

Reageer