FNV en ECT bereiken cao-akkoord

0

Vakbond FNV Bondgenoten en containeroverslagbedrijf ECT in de Rotterdamse haven hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Dat hebben de woordvoerders van de betrokken partijen gemeld. Behalve over een loonsverhoging zijn er afspraken gemaakt over onder meer het pensioen en eenmalige uitkeringen. De cao, voor circa tweeduizend medewerkers, heeft een looptijd van 3,5 jaar. De leden van de vakbond moeten nog instemmen met het bereikte onderhandelingsresultaat. ,,Maar we zullen het positief voorleggen aan de leden”, zegt onderhandelaar Niek Stam van FNV Bondgenoten.

Bij ECT legden werknemers de afgelopen weken enkele keren het werk neer. Inzet was onder meer een cao met minimale arbeidsvoorwaarden, die voor alle terminalbedrijven in de haven zullen gelden. Een dergelijke cao komt er niet, omdat ECT daar niets voor voelde.

Wel komt er een onderzoek naar de komst van de Tweede Maasvlakte en welke gevolgen die heeft voor de werkzekerheid van mensen. ,,We hebben toegezegd mee te werken aan een dergelijk onderzoek naar de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de komende jaren”, zegt ECT-directeur Jan Westerhoud.

Beide partijen zeggen tevreden te zijn met het akkoord.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.