FNV Bouw wil duidelijkheid over vorstverlet

0

FNV Bouw heeft de afgelopen dagen tientallen telefoontjes ontvangen van leden die zeggen door hun baas onder druk te worden gezet om door te werken in de vrieskou.

De bond wijst erop dat in de cao is afgesproken dat een werknemer mag stoppen met buiten werken wanneer de gevoelstemperatuur onder de min 6 graden ligt en beschermende maatregelen ontbreken.

Werkgeversorganisaties verschillen volgens de bond van mening over de manier waarop werkgevers zich het beste kunnen indekken tegen de schade die ze lijden wanneer niet gewerkt kan worden door de kou.

De Aannemersfederatie Nederland, waarvan middelgrote en kleine bouwbedrijven lid zijn, pleitte er onlangs voor de vorst-WW weer van stal halen. Bouwend Nederland voelt daar niets voor. De bouw is juist een paar jaar geleden van die collectieve regeling afgestapt omdat er geen draagvlak meer voor was, aldus deze koepelorganisatie. Er bestaat een verzekering voor dit risico.

FNV Bouw is bang dat de bouwvakkers de dupe worden van dit verschil van inzicht. De bond wil met betrokken partijen praten over de mogelijkheid van een vorst-WW die ook in de vorige winter is toegepast.

Lees ook:
> Oproep aanpassing bouw-cao vindt geen gehoor
> Veel aanvragen vorst-WW
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.