FNV Bouw stemt in met pensioenakkoord

0

De bondsraad van FNV Bouw heeft zaterdag ingestemd met het aangepaste pensioenakkoord.

Daarmee is een meerderheid binnen de vakcentrale voor de afspraken met de werkgevers en de regering over de toekomst van de oudedagsvoorziening. Als maandag de vakcentrale instemt, is de laatste horde van het akkoord genomen.

,,We hadden de sleutel in handen”, aldus voorzitter John Kerstens, ,,maar we hadden die liever niet gehad”. Kerstens probeerde de bonden binnen de FNV op één lijn te krijgen, maar dat is niet gelukt.

De bondsraad kwam zaterdag bijeen om zich te laten bijpraten over de toezeggingen die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) deze week nog deed om de FNV over de streep te trekken. De vakbond had berekend dat de inkomens van de individuele bouwvakkers niet te veel achteruitgaan als ze toch eerder willen stoppen met werken.

FNV Bondgenoten en Abvakabo blijven tegen het akkoord, maar die hebben samen net geen meerderheid binnen de federatieraad van de FNV.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.