FNV Bongenoten blij met cao Albert Heijn

1

FNV Bondgenoten is “heel tevreden” met het bereikte resultaat over een nieuw cao voor de ruim drieduizend werknemers van de distributiecentra van Albert Heijn.

Dat heeft een woordvoerster van de bond zaterdag laten weten.

FNV heeft afspraken gemaakt over onder meer de werkzekerheid, het omzetten van flexcontracten in vaste contracten en het loon. De bond is ook met AH overeengekomen dat het huidige aantal banen bij de distributiecentra intact blijft; voor elke werknemer die vertrekt komt er dus een nieuwe terug.

Met de overeenkomst worden de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen opgeschort, hangende goedkeuring van de leden van bond. De nieuwe cao krijgt een looptijd van twee jaar en moet met terugwerkende kracht ingaan per 15 oktober 2010. De werknemers krijgen in die periode tweemaal een loonsverhoging van 2 procent, een per 1 januari 2011 en een per 1 januari 2012.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie