‘FNV Bondgenoten doet aan luchtfietserij’

2

FNV-voorzitter Agnes Jongerius laat onverbloemd haar irritatie blijken over FNV Bondgenoten. FNV Bondgenoten doet aan luchtfietserij”. door te blijven pleiten voor haar eigen plan en door met onaf cijferwerk te proberen het Pensioenakkoord ter discussie te stellen.

“FNV Bondgenoten doet aan luchtfietserij door te blijven pleiten voor haar eigen plan en door met onaf cijferwerk te proberen het Pensioenakkoord ter discussie te stellen,” aldus Agnes Jongerius

“We zullen iets aan ons pensioenstelsel moeten doen om te zorgen dat ook toekomstige generaties van een goede oudedagsvoorziening kunnen genieten. Het bereikte Pensioenakkoord is daarvoor de beste oplossing. Het is geen tien, maar in mijn ogen toch zeker een zeven en een half en ik ben trots op dit akkoord. Ik durf dit met een aanbeveling aan onze leden voor te leggen in een referendum en dat gaan we dan ook doen,” aldus Jongerius.

Breed flexibel plan
Het plan van Bondgenoten is een doodlopende weg. Niemand anders dan Bondgenoten steunt dat plan als enig zaligmakend model voor alle zeer verschillende pensioenfondsen. Tegen de jongens in de metaalsector, die dit plan blijkbaar graag uitgevoerd zouden zien, zeg ik: wat jullie willen, kan gewoon binnen het Pensioenakkoord. Dus stem voor ons brede, flexibele plan en niet voor dat beperkende plan.”

Andere afweging
Nog een reden om te stellen dat we de belangen van werkend Nederland goed voor ogen moeten houden, is gelegen in de realiteit van Den Haag. Jongerius: “We hebben begrip voor de hoogoplopende emoties, maar toch maken wij een andere afweging. Minister Kamp heeft namelijk heel duidelijk aangegeven dat hij zijn eigen wetsvoorstel gaat uitvoeren als het Pensioenakkoord geen doorgang vindt.

“Voor alle duidelijkheid: dat betekent geen onderhandelingen meer, geen alternatieve plannen. Gewoon keihard de pensioenleeftijd omhoog naar 66 jaar. En door de extra bezuinigende maatregel het pensioensparen zelfs 66 jaar en 5 maanden als je met dezelfde uitkering wil stoppen."

Stevig akkoord
“Het betekent geen flexibele AOW. Geen verhoging van de AOW-uitkering met 0.6 procent. Geen afspraken om oudere werknemers aan het werk te houden. En dan zijn het juist de werkenden en jongeren van nu die het gelag gaan betalen. Hun mogelijkheden om pensioen op te bouwen dalen met tien procent. Als ik dit bij elkaar optel, kom ik als belangenbehartiger tot de eenvoudige conclusie: we hebben na een jaar flink onderhandelen een stevig akkoord gesloten.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

 1. Het gelijk van Agnes, zo langzamerhand wordt het echt tijd dat deze dame de politiek in gaat. Helaas voor alle leden van het FNV kreeg de PVDA de macht niet, want anders was Agnes al minister. Ze moet nu haar best blijven doen om de politiek te volgen, anders lukt het haar nooit.
  Dat ze de eigenschappen van een politicus helemaal heeft, bewijst ze door haar dictatoriale houding, alleen zij heeft de kennis en de macht. Kontact met de leden is ze totaal verloren en daar zit dan ook het grootste gevaar voor de FNV in. Agnes krijgt wel ergens een ere baantje, voor het vele weggeven van sociale zekerheden (denk aan ontslagrecht en nu de pensioengerechtigde leeftijd), maar het FNV zal de grote verliezer zijn. Werknemers die continue lopen, in de zware industrie werken, in de bouw of statenmakers zijn of in de zorg werken, zij zijn de slachtoffers. En hoe houden we werknemers langer aan het werk, zolang de werkgevers ze niet in dienst willen nemen of houden!
  Wanneer je naar het vertrokken gezicht van deze ?dame? kijkt, dan zie je het gezicht van een dictator die het goed meent, maar elke realiteitszin heeft verloren.
  We hebben niet alleen onbekwame politici, maar ook onbekwame voorzitters binnen de vakvereniging.
  Het op de straat gooien van de problemen betaamt zeker de voorzitter van de federatie van het FNV niet. Mijn gelijk volgens Jongerius is dus het gelijk en dat zonder enig argument of bewijs.
  Wat staat ons nog meer te wachten?.

 2. Ik wil graag net als de vorige spreker weten wat ons nu weer tewachten staat, schande dat er zo met leden wordt omgegaan.