Flexplekken op NS-stations

1

Werknemers kunnen binnenkort op 11 NS-stations flexwerken. De Spoorwegen zijn daartoe een samenwerking aangegaan met Regus. Afgelopen maandag werd de eerste vestiging geopend op station Amersfoort.

Na de opening van het eerste Regus | NS station2station hopen de partijen aan het einde van dit jaar een netwerk van 11 werklocaties te hebben opgezet (Den Bosch, Arnhem, Amsterdam Sloterdijk, Eindhoven, Tilburg, Schiphol Airport, Den Haag, Utrecht, Almere and Maastricht).

Faciliteiten

De kantoorfaciliteiten omvatten een business lounge en samenwerkingsruimte, draadloos internet, printen en kopiëren en vergaderruimten met videolink-voorzieningen. Forenzen en treinreizigers kunnen binnenlopen om tijdens het wachten op de trein wat werk te doen, een vergadering voor te bereiden, een uur tussen twee afspraken nuttig te besteden, of te voorkomen dat ze naar kantoor moeten afreizen.

Bijdrage aan mobiliteit

Michiel Noy, CEO van NS Stations, hoopt met het nieuwe concept een belangrijke bijdrage aan duurzame mobiliteit in Nederland te kunnen leveren: ‘Op deze manier kunnen bedrijven nu nog makkelijker vergaderen op stations in het land en kunnen mensen makkelijk flexwerken. Berekeningen laten zien dat 5 procent meer zakelijke treinreizigers een CO2-reductie oplevert vergelijkbaar met de uitstoot van 48.000 huishoudens. Met Regus | NS station2station maken we het OV, de trein en onze stations nog aantrekkelijker voor zakelijke reizigers en geven we zaken als het nieuwe werken in Nederland een krachtige impuls.’

Plek is nodig

Een fysieke werkplek blijft nodig in een tijd van mobiele technologieën, zegt Mark Dixon, CEO van Regus. ‘Het enorme potentieel van mobiele telefoons, tablets en de cloudtechnologie blijft onbenut als werkers geen plek vinden die het gebruik ervan stimuleert. Zelfs onderweg hebben mensen een plek nodig om te kunnen werken, bijvoorbeeld om rustig te kunnen denken of te printen, al is het maar voor een tijdsbestek van 20 minuten. Anders lijdt hun werk eronder of missen ze belangrijke zakelijke kansen.’

Andere vervoerslocaties

NS en Regus signaleren de toenemende behoefte aan flexibele kantoorhuisvesting bij grote bedrijven en zien deze bedrijven in Nederland zoeken naar vooral duurzame oplossingen voor vervoer en huisvesting. Daarnaast merken ze hoe Nederland steeds drukker wordt, de verkeerswegen dichtslibben en economische knooppunten steeds minder bereikbaar worden.
Regus breidt het aantal flexplekken trouwens niet alleen op treinstations uit. In samenwerking met Shell begint men een pilotproject om business lounges te openen bij tankstations.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie