Familiebedrijven creëren werkgelegenheid

0

Familiebedrijven zorgen voor meer dan de helft van de werkgelegenheid. Ook zetten deze bedrijven zich vaak in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is 95% geregistreerd als erkend leerbedrijf.

Een ruime meerderheid (70%) van alle Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven, blijkt uit onderzoek van PwC. In totaal zorgen zij voor meer dan de helft van de werkgelegenheid. Tussen 2010 en 2014 is er een stijging van 8% te zien in de groei van het aantal banen bij familiebedrijven ten overstaande van landelijke bedrijven.

Met name in de onderwijssector bieden familiebedrijven zich vaak aan als leerbedrijf om armoede te bestrijden en sociale uitsluiting te voorkomen. Ook zetten familiebedrijven zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor een duurzame bedrijfsvoering.

‘Op grond van onze onderzoeksresultaten verwachten wij dat familiebedrijven de positieve trend zullen doorzetten. Met name de rol van familiebedrijven als schepper van banen zal belangrijk blijven voor de toekomst. Niet alleen vanwege de directe economische gevolgen van ‘het kunnen werken’, maar ook omdat dit direct bijdraagt aan het voorkomen van schooluitval en het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting’, aldus PwC-partner Renate de Lange.

Bron: PwC / Managersonline

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.