Facebook en WhatsApp meest populaire apps

0

Facebook en WhatsApp zijn veruit de meest gebruikte apps onder de Nederlandse beroepsbevolking.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het representatieve Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek onder 5749 mensen die een mobiele telefoon of tabletcomputer hebben.

Van de ondervraagden noemt 37 procent de Facebook-app als favoriet en 32 procent de berichtenapplicatie WhatsApp. In de top 10 volgen daarna Nu.nl en Wordfeud met beide 16 procent en Twitter met 15 procent. De Telegraaf, Buienradar, Rabobank, ING en Angry Birds scoren 5 tot 3 procent.

Volgens de enquête zijn er wel verschillen tussen mannen en vrouwen en tussen generaties in de populariteit van apps. Zo noemt bijna de helft van de vrouwen Facebook terwijl dit bij de mannen op ruim een kwart blijft steken. Ook zijn toepassingen als Wordfeud, Hyves en Appie onder vrouwen meer in zwang. Bij mannen geldt dat meer voor WhatsApp, AD, Teletekst, LinkedIn en Gmail.

Wat betreft de generaties gebruikt de groep jonger dan 25 vooral veel socialemedia-apps. De groep onder de 35 jaar is meer gecharmeerd van functionele en informatieve toepassingen zoals van banken, Nu.nl en het OV. Voor de groep tussen de 35 en 50 jaar geldt dat nog sterker. Onder 50-plussers doen Wordfeud, Buienradar, Weer en Google het goed.

Het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek is een continu onderzoek waaraan op jaarbasis minimaal 20.000 personen meedoen die representatief zijn voor de Nederlandse beroepsbevolking (inclusief studenten, scholieren en ZZP’ers).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.