Europese werknemer trouw om verkeerde reden

0

De Europese werknemer maakt zich meer zorgen over de werkgelegenheid dan in 2012. Het vermogen om werknemers gemotiveerd te houden, verschilt sterk van land tot land. In Frankrijk, Italië en Spanje is een verstoring van de verhouding tussen gevoel van betrokkenheid van de werknemer en het gevoel van waardering. ‘ Werknemers zijn loyaal bij gebrek aan beter’ .

Dit zijn resultaten uit de Edenred-Ipsos-barometer onder 7200 Duitse, Belgische, Britse, Spaanse, Franse en Italiaanse werknemers. Het onderzoek toont aan dat 58 procent van de Europese werknemers zegt niet te overwegen van werkgever te wisselen. In Duitsland is dat 60 procent, en in België 66 procent. Deze loyaliteit gaat samen met een iets grotere ontevredenheid met de eigen baan, dan vorig jaar. Zo zegt 27 procent van de Duitse ondervraagden niet tevreden te zijn, en in Spanje is 45 procent ontevreden.

Meer werken
De werknemers die aangeven minder tevreden te zijn maar toch bij hun baas te blijven, geven aan dat ze vaak te veel tijd besteden aan hun werk. Vooral in Frankrijk, Italië en Spanje is de kans op frustratie hoog. Slechts 43 procent van de Franse, 48 procent van de Italiaanse en 49 procent van de Spaanse werknemers zegt tevreden te zijn met de waardering die zij voor hun betrokkenheid krijgen. Deze werknemers geven ook aan veel meer van hun werkgever te verwachten, bijvoorbeeld op gebied van talent management, of overdracht van competenties.

Antoine Solom, Internationaal directeur van Ipsos Loyalty: ‘In deze tijden van crisis mag je je niet baseren op de ‘loyaliteit bij gebrek aan beter’, maar moet je in tegendeel een actief en doelgericht beleid ontwikkelen naar de werknemers toe, met name op gebied van welzijn op het werk en professionele ontwikkeling’.

Angelsaksisch

In Duitsland en België, waar de werkomgeving meer ‘ contractueel’ van aard is, is er een beter evenwicht tussen betrokkenheid en verwachtingen. Het Angelsaksische, meer ‘ opportunistische’ model, is gebaseerd op een grotere afstand tussen werknemer en werkgever. Dat model is goed bestand tegen de crisis, vooral dankzij het actieve HR-beleid ten opzichte van werk-privé balans en carrièreperspectieven. Ter vergelijking: 40 procent van de Britse werknemers geeft de levenskwaliteit op het werk een cijfer tussen de 8 en de 10, tegenover 23 procent in Frankrijk.

Bron: Edenred-Ipsos 2013

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.