Europese Commissie zoekt innoverende vrouwen

1

De Europese Commissie (EC) zoekt vrouwelijke ondernemers die een opmerkelijke innovatie hebben gerealiseerd en op de markt hebben gebracht.

Met de wedstrijd ‘EU Prize for Women Innovators’ wil ze drie innoverende vrouwen belonen met prijzen van € 25.000, € 50.000 en € 100.000. Inschrijven kan tot en met 20 september 2011, 17.00 uur.

Steeds meer vrouwen zijn actief in de researchsector. Maar er zijn nog altijd te weinig vrouwen die innovatieve ondernemingen opstarten. Europa moet een beroep kunnen doen op al haar menselijk potentieel om te blijven concurreren en oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen die ons te wachten staan (zoals de gezondheidszorg, de klimaatverandering, efficiëntie op het vlak van energie en hulpbronnen). Daarom is het tijd om dit onontgonnen gebied binnen Europa aan te boren.

Meer vrouwelijke ondernemers
De nieuwe ‘EU Prize for Women Innovators’ van de Europese Commissie wil een groter publiek bewust maken van de nood aan meer innovatie en meer vrouwelijke ondernemers. Vrouwelijke ondernemers die financiering vanuit het Zevende Kaderprogramma (KP7) of Competitive and Innovation Framework Programme (CIP) hebben ontvangen kunnen meedoen.

Meer informatie is te vinden op de website van de Europese Commissie.

Lees ook:
> Arbeidsmarkt onderwerp van Nationale DenkTank 2011

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Echt weer zo’n (Europese Commisie) onzinverhaal. Er zijn zeker steeds meer vrouwen in research actief maar dat doen ze dus vrijwel allemaal op financieel grootschalig basis. En dat is de enige optie voor relevante innovatie. Dus bij grote ondernemingen; universiteiten ziekenhuizen en door overheden gesubsieerde wetenschappelijke instituten. De kleinere academische ” incubators” worden opgezet door universiteiten en daar beschikken we over voldoende wetenschappers. Mannen en vrouwn (who cares!) Het is dus fictie om te stellen dat in dit verband vrouwen innovatieve ondernemingen moeten opstarten. Wat ze bij die Europese Commisie al niet bedenken om elkaar (dikbetaald) aan het werk te houden. Wereldkampioenen windowdressing; wat zijn ze daar toch kei goed in.