Europese bestuurders verdienen meer, behalve bij ons

1

Bestuurders in Europa hebben hun bonussen het afgelopen jaar zien stijgen, zo blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group.

De resultaten laten zien dat de basissalarissen van bestuurders bij grote ondernemingen 1,2 procent zijn achtergebleven op de inflatie. Alleen in België, Rusland, Spanje en Zwitserland zijn de salarissen in verhouding toegenomen.
Ondanks het feit dat de basissalarissen zijn achtergebleven, nam de totale beloning van bestuurders toe. De voornaamste reden daarvoor is het herstel van de werking van de jaarlijkse bonusregeling; in acht van de elf onderzochte landen bleken die bonussen te zijn toegenomen. De Nederlandse bestuurders blijven hierin achter.

Nederland

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse bestuurders in 2010 7 procent minder zijn gaan verdienen. Het gaat dan om het totaal van het basissalaris en de bonus. Daarmee nemen Nederlandse bestuurders in Europa een uitzonderingspositie in: ze zijn de enigen van wie het salaris daalt. De rest blijft gelijk (Duitsland) of stijgt (Rusland +19 procent). De gemiddelde stijging in Europa bedraagt 6 procent.
Jeroen Kirch, directeur bestuurdersbeloningen bij Hay Group Nederland, was niet verbaasd door het achterblijven van de Nederlandse beloningen: ‘In het buitenland hebben ze al heel gauw de prestatiedoelstellingen voor de bonussen naar beneden bijgesteld om ervoor te zorgen dat mensen toch een bonus konden verdienen. In Nederland zijn we daar terughoudend mee geweest, je ziet dat Nederlandse commissarissen (die vaak over de bonussen gaan) vaker dan elders met bonussen bezig zijn.’
De 7 procent daling van de beloning heeft twee componenten, volgens Kirch: ‘Enerzijds is er het basissalaris dat gelijk is gebleven. En anderzijds is er de bonus waarvoor 4 scenario’s denkbaar zijn. 1) De doelstellingen zijn niet gehaald, dus er volgt geen bonus, 2) De doelstelling is op delen gehaald, dus er volgt een gedeeltelijke bonus, 3) Er is recht op een bonus, maar men ziet ervan af omdat het slecht gaat met het bedrijf en men een bonus ongepast vindt, 4) Men heeft recht op een bonus, maar schuift hem (onder nieuwe voorwaarden) door naar volgend jaar omdat het niet goed gaat met het bedrijf. Die vijf onderdelen (het basissalaris en de 4 bonusscenario’s) bepalen de beloningsdaling van  Nederlandse bestuurders.’

Onhaalbare bonus

Simon Garrett, projectleider van het onderzoek: ‘De verwachting was dat de financiële crisis en de recessie voor een fundamentele verandering in Europese bestuurdersbeloning zou zorgen. In werkelijkheid zijn de veranderingen beperkt gebleven. De veranderingen in bonussen lijken voort te komen uit de begrijpelijke vrees bij commissarissen dat een onhaalbare bonus bestuurders niet zal motiveren. Commissarissen hebben de prestatiedoelstellingen daarom bijgesteld, om zo beter aan te sluiten op de lastige marktomstandigheden. Het bedrag dat beschikbaar is voor bonussen bleef in de meeste gevallen echter gelijk. Gecombineerd met de lagere doelstellingen heeft dit in Europa geleid tot een herstel van de bonussen naar het niveau van voor de recessie.’

Beloning en bedrijfsstrategie

Hay Group gelooft dat beloningscommissies nu meer dan ooit moeten inzien wat de wisselwerking is tussen beloning en bedrijfsstrategie en wat de potentiële waarde is van de totale beloning voor bestuurders. Garrett: ‘Zonder dat inzicht kan een duurzame lange-termijnaanpak niet slagen. Commissarissen hebben geen andere keuze dan topsalarissen in te zetten als een strategisch instrument om te kunnen uitblinken in een markt met steeds meer concurrentie.’

Onderzoek

Het Hay Group Top Executive Compensation in Europe-rapport is een analyse van de beloningsgegevens van 1.274 directieleden van de 257 grootste Europese organisaties. De organisaties uit het onderzoek maken alle deel uit van de top-500 van Europese organisaties op basis van beurswaarde.

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:
> Kabinet wil buitensporige bonussen aanpakken
> Wrevel over bonus Nutreco bij korten pensioen
> Berenschot: ‘uitgekeerde bonussen opnieuw omlaag’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. j. van meurs op

    mag ik reageren met het volgende:
    op gezondheidplusonline lees ik dat 9 op 10 nederlanders gelukkig is

    met een beetje googlen kom je tot meedere berichten hierover.

    Is het bonus systeem het enige wat een drive is voor een bestuurder, of is het misschien mogelijk dat een bestuurder ’s avonds thuis eet belangrijker, ondanks dat hij/zij hierdoor een dikke bonus ontloopt? Misschien is het beter om realistischer te worden en op dit niveau niet alles in cijfers te willen terugzien.