Europarlement wil meer personeel

1

Het Europees Parlement wil dit jaar 13,4 miljoen euro extra uitgeven om 150 nieuwe werknemers aan te trekken. Dat is gemiddeld negentigduizend euro per werknemer.

Het Europees Parlement heeft donderdag een voorstel daartoe goedgekeurd. Woensdag verzette VVD-Europarlementariër Hans van Baalen zich nog fel tegen het plan. Hij noemde het ‘volstrekt onaanvaardbaar dat het parlement niet de tering naar de nering zet in deze tijd van economische recessie’.

Maar de meerderheid van de Europarlementariërs vindt dat het extra personeel nodig is, omdat het takenpakket van het parlement door het nieuwe EU-verdrag van Lissabon flink is uitgebreid.

Het bedrag van 13,4 miljoen vertegenwoordigt 0,8 procent het de begroting van het Europees Parlement voor dit jaar. Die bedraagt 1,6 miljard.

De nieuwe banen worden verdeeld in 75 ambtenaren en 75 medewerkers van de fracties. De begroting voor het rekruteren van assistenten van Europarlementsleden zou met 1.500 euro per maand per parlementslid worden opgetrokken.

De begroting voor het rekruteren van assistenten van Europarlementsleden zou met 1.500 euro per maand per Parlementslid worden opgetrokken. De leden zouden dan beter in staat zijn om meer of beter gekwalificeerd personeel aan te nemen om hen te helpen om met hun nieuwe wetgevende bevoegdheden om te gaan. Door het Verdrag van Lissabon zijn de bevoegdheden en taken van het Parlement aanzienlijk uitgebreid en is meer personeel nodig in de fracties, de administratie en ter ondersteuning van parlementsleden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Laat van Baalen eerst eens kijken naar zijn eigen loonstrookje en declaraties en die van zijn deelgenoten. Zijn reactie is voorspelbaar. Hij zit reeds op het pluche en wil geen meeprofiteurs. Anders gezegd, eenmaal boven sluit hij de luiken en trapt hij iedereen van dezelfde trap naar beneden.