EU-steun voor ontslagen Nederlandse werknemers

1

Het Europees Parlement (EP) keurde onlangs goed dat er bijna zes miljoen euro steun gaat naar ruim 1700 ontslagen medewerkers in de Nederlandse grafische en printing sector.

Het EP deed dat vanuit het Europees Fonds voor aanpassing aan de Globalisering (EFG). De 1764 medewerkers waren allen werkzaam bij 101 bedrijven in de grafische en printing sector die door de economische crises waren getroffen. Deze sector heeft last van massale ontslagen. Zes van de twaalf Nederlandse provincies zijn getroffen door de wereldwijde daling van de vraag naar gedrukte media.

Doel van de steun

Het geld moet ontslagen werknemers helpen om een nieuwe baan te vinden door het geven van trainingen en het bieden van hulp bij het zoeken hiernaar of het starten van een eigen bedrijf.
Marije Cornelissen is Europarlementariër voor GroenLinks. Als enige Nederlander heeft ze een volwaardige plek in de commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken van het Europees Parlement. ‘Soms is bijscholing voldoende, maar de Vlaamse textielindustrie bijvoorbeeld is echt ten dode opgeschreven. Die mensen hebben een heel nieuwe carrière nodig.’

Het fonds

Het fonds is volgens Cornelissen bedacht door Barroso om Europa ook eens van zijn sociale kant te laten zien: ‘Er is een aantal vrijhandelsakkoorden met Azië gesloten, waar protest tegen kwam. Deze maatregel om werknemers te steunen, werd bedacht iets aan negatieve gevolgen van de globalisering in Europa te doen. Maar eerlijk is eerlijk: het fonds heeft ook wel echt nut. Het is een relatief snel fonds, zeker voor Europese begrippen. Dus we kunnen bedrijven en bedrijfstakken in nood vlug steunen.’

Kritiek

Toch heeft Cornelissen ook kritiek. Drie punten zelfs:

  1. Het meeste geld gaat naar de rijke landen. Zo is Nederland een grootverbruiker van het fonds, terwijl we bijna het rijkste land zijn. Landen als Griekenland daarentegen gebruiken niets, omdat ze niet kunnen voldoen aan co-financieringeisen.
  2. Er zouden minimumregels moeten komen voor winstgevende bedrijven die medewerkers zonder pardon op straat zetten en dan bij Europa aankloppen. Sommige bedrijven gaan ervan uit dat Europa het allemaal wel oplost, terwijl ze zelf ook een verantwoordelijkheid hebben.
  3. Het is een snel interventiefonds, en voor Europese begrippen is het ook heel erg snel. Maar nog altijd duurt de behandeling van een verzoek een jaar, en loopt het traject vervolgens twee jaar. Van mij mag het nog wel een stapje sneller.

Aanvraag

Stel dat je als bedrijf of sector zo’n verzoek wilt indienen, hoe doe je dat dan? ‘Je moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. De belangrijkste daarvan is dat er tijdens 4 maanden in een bedrijf, of tijdens 9 maanden in een sector minimaal 500 werknemers zijn ontslagen. Het is dus bedoeld voor grote nood bij grote bedrijven of sectoren. Je kunt dan contact opnemen met het Ministerie van Sociale Zaken in Den Haag, zij verzorgen de aanvraag naar Europa. Zo’n aanvraag is niet makkelijk en kost veel tijd. Dat heeft een reden. Europa had vroeger de reputatie een geldverslindende organisatie te zijn, om dat beeld te ontkrachten zorgen we er nu voor dat er helemaal niets fout meer kan gaan. Maar daarvoor is wel behoorlijk wat administratieve capaciteit nodig.’

Nederland

Als het aan Nederland ligt, wordt het fonds morgen opgeheven. Men vindt het geen Europese taak. Cornelissen: ‘Maar tot die tijd zorgt Nederland er wel voor dat ze er flink gebruik van maakt. Van de 27 landen, zijn we de op 3 na grootste gebruiker van het fonds.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De gedachte is mooi, maar in de praktijk vind ik dit schieten met hagel.

    Richt je met deze groep mensen op een branche zoals de zorg en leidt deze mensen daarvoor op.

    Op deze manier help je mensen aan een nuttige baan en de zorg aan gediplomeerde medewerkers.

    Natuurlijk zal niet iedereen geschikt zijn voor de zorg, maar zo haal je meer efficientie en meer medewerker die op korte termijn een baan hebben.