‘Elkerliek ziekenhuis beste werkgever voor 50-plussers’

1

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft de AARP Award 2011 gewonnen voor ‘De beste werkgever voor medewerkers boven de vijftig jaar’. Deze internationale prijs is in het leven geroepen als erkenning voor organisaties met een innovatief personeelsbeleid.

Vandaag hebben AARP, een Amerikaanse non-profit belangenbehartiger voor miljoenen vijftigplussers, en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM de 15 winnaars van de internationale prijs bekend gemaakt. PGGM nomineerde als partner van AARP het Elkerliek ziekenhuis in de categorie zorg en welzijn.

Stimulerend beleid voor 50-plussers
AARP selecteerde 15 organisaties met een stimulerend beleid voor de medewerkers boven de vijftig jaar oud. De winnaars zijn beoordeeld op verschillende aandachtsgebieden, zoals; werving van personeel, opleidingsmogelijkheden, carrièremogelijkheden, aanpassingen van de werkplek en alternatieve werkzaamheden.

Acht landen
De winnaars van 2011 representeren acht landen: Australië, Oostenrijk, Duitsland, Japan, Maleisië, Nederland, Singapore en Engeland. Elkerliek ziekenhuis was in goed gezelschap met de winnaars zoals onder andere: BMW Group, Marks and Spencer plc, National Australia Bank en de National Environment Agency.

Plek in de arbeidsmarkt
Edward Newburn, Senior Vice President van AARP: “Onze winnaars hebben een baanbrekende visie en toewijding laten zien bij het creëren van een toekomstbestendige werkplek. Hun positief beleid voor vijftigplussers zal hen uiteindelijk helpen om een goede plaats te behouden in de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Stijging zorgvraag
Voor PGGM is het vraagstuk van een gezonde arbeidsmarkt in de zorg en welzijn belangrijk. Niet alleen voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers, “zeker gezien de stijging van de zorgvraag”, aldus PGGM.

‘Opleiding en training kennen geen leeftijdsgrens’
Hester Wagenvoort, HR projectmanager bij Elkerliek: “Een dynamisch ziekenhuis als het Elkerliek kent eigenlijk geen ‘ouderen’. Elke medewerker heeft de mogelijkheid van een professionele doorontwikkeling en ook regelmatig maken mensen succesvol een carrièreswitch op latere leeftijd. Uiteraard is de fysieke belastbaarheid een punt van aandacht, maar opleiding en training on the job kent geen leeftijdsgrens. Het behoort tot onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om medewerkers optimaal te kunnen laten blijven presteren tot aan het bereiken van de pensioenleeftijd.”
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik ben een SEHverpleegkundige van 51.
    En ben me aan het orienteren welke mogelijkheden er zijn voor collega’s van mijn leeftijdscategorie. Ik kom zeker een keer te rade bij het Elkerliek Ziekenhuis!
    Chapeau!