Elke dag in de file? Ruil van baan!

0

Dagelijks staan duizenden mensen in de file op weg naar hun werk. Onoverkomelijk want een leuke baan dichtbij huis ligt niet voor het oprapen? Max Boodie, oprichter van Banenruil hoopt daar verandering in te brengen.

De ondernemer lanceerde samen met twee andere oprichters in 2012 Banenruil.nl, een initiatief dat werknemers helpt een andere baan van baan te ruilen. Via Banenruil kunnen werknemers binnen hun bedrijf van functie ruilen, maar ook op een op een relatieplanet-achtige manier met werknemers van andere bedrijven in contact komen.  ‘Lang reizen naar je werk vindt niemand fijn. Werknemers hebben geen zin om elke dag lang in de file te staan en de reiskosten zijn een flinke kostenpost voor werkgevers, ‘ zegt Boodie.

Een lange reistijd is niet de enige reden voor werknemers om zich te wenden tot Banenruil. Soms passen hun competenties of talenten simpelweg niet meer bij hun huidige baan. Door slimme matching software, mede ontwikkeld door Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie dr. Franc Grootjen, worden werknemers en hun banen gematcht.

‘We brengen onder meer de vaardigheden, kennis en de functiedetails in kaart. Dat gebeurt grotendeels door software maar ook door HR-professionals. Voor het ruilen van banen tussen twee verschillende bedrijven kijken we heel goed naar het soort bedrijf waar de kandidaten werken. Zo is voor de juiste match bijvoorbeeld heel belangrijk dat de organisatiecultuur vergelijkbaar is,’ aldus Boodie.

Als de banen op papier matchen worden de kandidaten met elkaar in contact gebracht. Pas daarna worden de werkgevers betrokken. Als ook zij enthousiast zijn, kunnen de kandidaten voor drie tot zes weken ‘proefruilen’. Aan het einde van deze proefperiode wordt gezamenlijk bepaald of er overgegaan wordt tot een definitieve ruil. Voor het ruilen binnen hetzelfde bedrijf vindt het proces op vergelijkbare wijze plaats.

Veilig van baan switchen
Je werkgever vertellen dat je graag van baan wilt ruilen is voor werknemers een spannende stap. Je geeft, zonder garantie op een succesvolle ruil, te kennen dat je op zoek bent naar een andere baan.  Maar van baan switchen is in de huidige situatie nog veel vervelender, stelt Boodie. ‘Je zegt dat je naar de tandarts gaat en je gaat solliciteren. Je meldt je ziek, want je hebt een contractbespreking. Je neemt een vrije dag om een assessment te doen. Pas dan ga je naar je werkgever en zeg je dat je een andere baan hebt gevonden. Vervolgens zit de werkgever met een probleem, want die heeft niet direct vervanging.’

Het idee van online banenruilen is niet nieuw. Jobswop.nl en werkdichterbijhuis.nl zijn ook actief met het ruilfenomeen. Toch gelooft Boodie stellig dat Banenruil een succes wordt. ‘Ik denk dat er naast vaste en flexibele banen een derde wereld van banen ruilen bijkomt. Het is zowel voor werknemers als werkgevers een manier om te werken aan arbeidsmobiliteit. De grootste beperking is dat mensen bij een nieuw concept denken al snel denken dat het niks wordt. Maar dat hebben we wel vaker gezegd over innovaties die uiteindelijk een groot succes werden’

Lees ook: Een derde van uw personeel wil best graag weg

Lees meer over:

Over Auteur