‘Eigen cao voor kleine bouwbedrijven’

0

Als het aan Aannemersfederatie Nederland ligt, komt er een eigen cao voor kleine en middelgrote bouwbedrijven.

De werkgeversorganisatie hekelt dat in de huidige cao voor de bouw een paar grote bouwbedrijven de arbeidsvoorwaarden voor de gehele sector bepalen.

Tweeduizend mkb-bedrijven staan in de huidige bouw-cao buitenspel, vindt de Aannemersfederatie. De organisatie wil zo snel mogelijk met de vakbonden om de tafel om over een aparte cao te praten. Vakbond FNV Bouw liet al weten niets voor een tweede cao te voelen. ,,Dat is onoverzichtelijk en de bouwvakker wordt daar de dupe van”, zei een woordvoerster.

Een absolute must voor een nieuwe cao is de invoering van de vorst-WW. De Aannemersfederatie pleitte er eerder al voor deze regeling weer van stal te halen. Bouwend Nederland voelt daar niets voor. De bouw is een paar jaar geleden juist van die collectieve regeling afgestapt omdat er geen draagvlak meer voor was, aldus de grootste werkgeversorganisatie in de bouw.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.