Eerste vrouwelijke divisiechef bij Siemens

0

Het Duitse conglomeraat Siemens heeft voor het eerst in zijn lange historie een vrouw de leiding gegeven over een divisie.

Britta Fünfstück zwaait per 1 april de scepter over clinical products, het onderdeel dat echografie- en röntgenapparatuur maakt. Dat maakte persbureau Bloomberg woensdag bekend op basis van een interne memo. Een woordvoerder van Siemens bevestigde de benoeming.

Het bestuur van Siemens telt twee vrouwen, Brigitte Ederer (personeelszaken) en Barbara Kux (duurzaamheid). Tot nu toe werden de 20 divisies van het concern echter geleid door mannen. Fünfstück wordt in haar nieuwe baan een van de hoogste directeuren buiten de raad van bestuur. Ze rapporteert aan Hermann Requardt, die in de raad verantwoordelijk is voor de sector healthcare.

Healthcare, dat naast de divisie clinical products nog vier onderdelen telt, haalde in de 12 maanden tot 30 september een omzet van 13,6 miljard euro en een winst van 1,8 miljard euro.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.