Eenderde vrouwelijke managers bij UWV

5

In 2014 moet een op drie managers bij het UWV vrouw zijn. Nu is dat nog een op de vijf.

Dat heeft UWV maandag bekendgemaakt tijdens Internationale Vrouwendag.

Annette Dümig, lid van de Raad van Bestuur van UWV, tekende tijdens een UWV Vrouwenconferentie het Charter ‘Talent naar de Top’. Zij deed dit samen met de voorzitter van Talent naar de Top, Sybilla Dekker. Met de ondertekening maakt UWV publiek dat het concrete maatregelen gaat nemen om meer vrouwen in de organisatie te laten instromen, ze te behouden en naar het management te laten doorstromen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de vrouwen zelf, hield Annette Dümig de deelnemers aan de conferentie voor: ‘Vrouwen, verken je mogelijkheden, pak je kansen en laat je talent zien! En maak daarmee UWV tot een nog betere dienstverlener’.

UWV organiseerde voor het eerst een Vrouwenconferentie voor de eigen vrouwelijke medewerkers en het topmanagement. Ruim 250 medewerkers en managers namen deel aan de dag die werd afgesloten met een vacaturemarkt.

Talent naar de top

Het Charter van Talent naar de top vloeit voort uit de inspanningen van de Taskforce ‘Vrouwen naar de top’ onder leiding van Sybilla Dekker. Het heeft als doel om de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf te stimuleren op structurele basis meer vrouwelijk talent aan de top te krijgen. Inmiddels hebben een honderdtal bedrijven en organisaties het Charter ondertekend.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

5 reacties

 1. batty boob op

  @ Sjany,

  Jouw reactie geeft precies aan waarom het wettelijk vastleggen van een ”vrouwennorm” geen goed idee is.

  Je geeft aan dat je door je cv niet hogerop komt, dat betekent dus dat je er waarschijnlijk de capaciteiten niet voor hebt.
  Door mensen als jij dan toch in een hogere functie te plaatsen boeten organisaties in aan kwaliteit, dat kan niet de bedoeling zijn!

  Echt goede vrouwen bereiken de top echt wel!

 2. Ik vind de tweede reactie wel erg bot en niet erg opbouwend voor vrouwen die juist wel gestimuleerd moeten worden om iets te doen met hun talenten. Zo’n reactie breekt dit juist weer af. Ik zou zeggen waarom niet? Vrouwen durven wellicht niet vanwege die vooroordelen en gedragen zich ernaar. Door ze nu juist te stimuleren beter naar zichzelf te kijken en te zien welke talenten ze wel in huis hebben, verhoogt dit het zelfvertrouwen en biedt later wel kansen om naar de top te groeien. Als je cv dit nu niet laat zien zou dit later wel kunnen gebeuren omdat je je talenten beter hebt leren gebruiken, ervaring hebt opgedaan en daarmee weer een stapje verder op de ladder bent.

 3. Ik dacht dat het voorkeurs- en doelgroepenbeleid verleden tijd was. Of geldt dit alleen t.a.v. migranten/allochtonen gegeven de huidige Islamofobie? Diversiteit was toch het nieuwe elan? Gewoon je organisatie evenwichtig samenstellen, puur uit economisch en maatschappelijk belang. En een vermeend glazen plafond dat geforceerd aan diggelen moet, daar schieten we ook niet mee op. Het is tijd voor gewoon sociaal human resource beleid.

 4. Sjany Metz op

  Prima, meer vrouwen aan de top. Als het niet spontaan gaat dan maar zo. Ik wil ook hogerop maar door mijn cv lukt dat niet. misschien zo wel.

 5. Ik heb het helemaal eens met het feit dat echt goede vrouwen de top wel bereiken, ook zonder positieve discriminiatie. Want dat is het natuurlijk gewoon. Dit is natuurlijk net zo oneerlijk als zeggen, we willen jongeren ook een kans geven, daarom mag 25% niet ouder zijn dan 35 jaar. Hoe je het ook went of keert, door positieve discriminatie wordt altijd iemand anders benadeeld en dit komt lang niet altijd de organisatie ten goede.