Een vijfde bouwvakkers werkte door bij vorst

0

Ruim een op de vijf bouwvakkers werd in de afgelopen vorstperiode door zijn baas verplicht om door te werken in de vrieskou.

Dat blijkt uit een enquête van FNV Bouw onder 800 leden van de bond. Volgens de cao hebben bouwvakkers het recht om bij een gevoelstemperatuur vanaf -6 graden te stoppen met werken.

De bond kreeg tijdens de vorstperiode dagelijks signalen dat werkgevers mensen toch in de kou lieten doorwerken. Ook bleek dat bouwvakkers vaak geen gebruikmaken van hun recht te stoppen met werken uit angst hun baan te verliezen.

Bouwend Nederand zegt in een reactie dit signaal serieus te nemen. De bouwkoepel roept zijn leden op zich aan de regels te houden en wijst erop dat werkgevers door beschermende maatregelen te nemen, zoals het afschermen van de bouwplaats met zeilen en het inzetten van warmtekanonnen, mensen aan het werk kunnen houden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.