‘Eemshaven levert Groningers geen banen op’

0

Werkgelegenheid voor de Groningers moet vooropstaan bij de zoektocht naar een nieuwe investeerder voor de Eemshaven.

Dat zei Masja Zwart van FNV Bouwplaats in enn reactie op het afblazen van de LNG-terminal. De ontwikkeling van de Eemshaven had veel banen moeten opleveren voor mensen in Oost-Groningen, maar Zwart heeft daar tot nu toe nog maar weinig van gemerkt.

,,De overheid heeft miljoenen geïnvesteerd in de Eemshaven om zo banen te scheppen in de regio. Daar is tot nu toe weinig van gekomen”, zei Zwart. ,,Ik houd mijn hart vast voor de toekomst.”

Zwart merkt dat het gros van de bouwvakkers die op dit moment in de Eemshaven aan het werk zijn, ingevlogen wordt vanuit landen als Turkije, Portugal en Polen. Bovendien worden enkele van hen onderbetaald en worden arboregels overtreden, aldus Zwart. De vakbond roept de grote energiebedrijven die in de Eemshaven bouwen dan ook op om beter toezicht te houden op wat er op de bouwplaatsen gebeurt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.