Duitsland krijgt groot tekort arbeidskrachten

1

Duitsland krijgt te maken met een steeds groter tekort aan geschoolde arbeidskrachten, dat in het jaar 2025 opgelopen zal zijn tot 3,5 miljoen.

De toestroom van Oost-Europese arbeiders is tot op heden volstrekt onvoldoende gebleken om die ontwikkeling tot staan te brengen, waarschuwt het Duitse UWV vrijdag in Duitse media.

Het openstellen van de grenzen voor Oost-Europeanen heeft volgens UWV-directeur Raimund Becker niet het gewenste effect gehad. In plaats van naar Duitsland zijn veel werkzoekenden naar Groot-Brittannië gegaan. Tussen mei 2011 en mei 2012 kwamen 100.000 geschoolde arbeiders uit Oost-Europa naar Duitsland, en 28.000 uit Zuid-Europa.

Het Duitse UWV richt zijn pijlen nu op Spanje, Portugal, Bosnië-Herzegovina, maar ook Vietnam en Indonesië om arbeidskrachten te halen. Vanaf komend jaar zullen ook jongeren worden geworven, die vervolgens in Duitsland een opleiding krijgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Lodi Planting op

    Een goede reden voor Duitse organisaties om net als Amerikaanse, Belgische en Nederlandse organisaties aan retentiemanagement te doen. Lees hier meer over op de website retentie-management punt com.