Duitse vrouw verdient kwart minder dan man

1

Duitse vrouwen hebben vorig jaar bijna een kwart (23 procent) minder verdiend dan mannen, waarmee de loonkloof in het land een van de grootste in Europa is.

Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Duitse overheid.

Het inkomensverschil is al 6 jaar onveranderd. Vrouwen in West-Duitsland verdienden vorig jaar 25 procent minder dan de mannen, in Oost-Duitsland was de kloof een stuk kleiner (6 procent).

Het verschil in salaris is volgens de onderzoekers voor twee derde te verklaren doordat vrouwen lagere functies bekleden dan mannen. Bij een vergelijkbare functie en opleidingsniveau bedroeg het verschil in inkomen vorig jaar 8 procent.

Lees ook:
> Nederlandse vrouwen verdienen 18 procent minder dan mannen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Het is jammer dat de media altijd aandacht besteed aan wat vrouwen niet hebben en dat het vaak salaris en/of functie gerelateerd is. Als voorbeeld: Ik ben net weer vader geworden en heb net 2 hele dagen betaald verlof gehad. Mijn vrouw heeft 80 dagen, dit zijn er 78 meer. Ik gun het haar en alle andere moeders van harte.