Droomwet Californië gunt illegalen studiegeld

0

Jerry Brown, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, heeft maandag een wet bekrachtigd die illegalen toestemming geeft om een private studiebeurs te ontvangen.

De wet, die de ‘Dream Act’ wordt genoemd, heeft als doel illegale immigranten die al een middelbare schooldiploma hebben, verder op weg te helpen.

‘We moeten investeren in onze mensen’
,,Hoe je het ook wendt of keert, we moeten investeren in onze mensen”, meent Brown. Zonder hulp uit de private sector is het nagenoeg onmogelijk voor illegalen om een studie te betalen.

‘Valse hoop’ versus symbolische waarde
Critici vinden echter dat de wet illegalen valse hoop geeft. Hun immigrantenstatus vervalt namelijk niet, ook niet als ze afstuderen. Daardoor zal het onmogelijk blijven voor illegalen om legaal werk te vinden, zo vermoeden zij. Dat neemt, volgens de Los Angeles Times, niet weg dat de wet voor de illegalen van grote symbolische waarde is, omdat van de wet een zekere mate van sociale acceptatie uitgaat. 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.