Donner volhardt in nullijn ambtenaren, acties dreigen

2

Loonsverhoging voor Rijksambtenaren zit er wat minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken betreft nog altijd niet in.

Zijn inzet in de cao-onderhandelingen om de lonen te bevriezen blijft overeind staan, zo meldde hij woensdag na afloop van de ministerraad.

 ‘Geen sprake van nieuw of afwijkend bod’
"Er is geen sprake van een nieuw bod of een afwijkend bod. Het kabinet heeft als inzet de nullijn en die inzet geldt nog steeds”, zei Donner. Eerder deze week zei vakbond CNV Publieke Zaak dat het Rijk had aangegeven dat de lonen misschien toch iets omhoog kunnen.

Dreigende acties
Acties van zowel rijks- als gemeenteambtenaren lijken niet meer te vermijden. Abvakabo FNV heeft woensdag besloten het overleg over de cao voor de rijksambtenaren niet te hervatten en door te gaan met het voorbereiden van acties. Ook wijzen de leden van deze bond het eindbod dat de gemeenten in de onderhandelingen op tafel hebben gelegd, massaal af. Dit heeft vakbondsbestuurder Jan Willem Dieten laten weten na overleg met kaderleden van zijn bond.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Koos Werkloos op

    Het is een grote schande dat de vakbonden loonsverhoging eisen! Dit kan echt niet! Jongeren komen niet aan vastwerk. Jongeren krijgen minimumloon, werken flex en kunnen geen woning kopen en gaan met 67 met pensioen! Vakbonden waar is die generatiesolidariteit? Oude politiek der babyboomers Nederland walgt van jullie!