Donner verwacht gematigde looneisen vakbonden

0

Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gaat ervan uit dat vakbonden bij het stellen van looneisen ,,ervan doordrongen zijn” dat het economische herstel broos is.

Dat zei Donner vrijdag na afloop van de ministerraad in reactie op uitlatingen van vakbondsvoorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten. Deze pleitte eerder deze week voor hogere looneisen.

 
Volgens de voorman van Nederlands grootste vakbond moeten de loonsverhogingen volgend jaar boven het inflatieniveau uitkomen om consumenten aan te moedigen meer geld uit te geven. Maar Donner waarschuwde dat dit de herstelfase, waarin de economie momenteel zit, in gevaar kan brengen.

 
,,We houden allemaal onverminderd belang bij een gematigde loonontwikkeling”, aldus de minister. Door hogere loonkosten zouden bedrijven weer in de problemen kunnen komen en dat gaat ten koste van de werkgelegenheid.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.