Discriminatie tijdens sollicitatie nog altijd actueel

0

Discriminatie staat momenteel flink in de schijnwerpers. Tussen de ophef rond Zwarte Piet en het etnisch profileren door politie door, worden ook sollicitanten nog steeds afgewezen vanwege hun afkomst. Zaterdag bood bioscoopketen Pathé excuses aan aan een afgewezen sollicitante.

Gamze Gül solliciteerde bij Pathé maar werd afgewezen omdat ‘andere kandidaten beter passen bij het functieprofiel’. Hierop besloot ze hetzelfde CV nogmaals in te sturen, maar met de naam Hanneke erboven. Toen werd ze wel uitgenodigd.

Op Facebook uit ze haar frustratie. ‘Racisme speelt een grote rol in onze samenleving, en alle mensen met een andere etnische achtergrond zoals ik moeten hier telkens onder lijden’, schrijft ze.

Personeelsbestand afspiegeling van samenleving

Pathé zegt de situatie zeer te betreuren en juist te streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de samenleving. Joost Grootings van Pathé Arnhem, waar Gül solliciteerde: ‘Er wordt ten onrechte een link gelegd naar etnisch profileren. Wij hebben een fout gemaakt in de sollicitatieprocedure en hebben de sollicitante laten weten dat we graag een persoonlijk vervolggesprek willen voeren.’

Gül heeft laten weten hier niet op in te willen gaan, ze wil het voorval achter zich laten. Ze heeft inmiddels diverse aanbiedingen gehad van andere werkgevers, maar wil eerst alles op een rijtje zetten. ‘Ik hoop dat we in Nederland met concrete oplossingen kunnen komen, samen één worden als maatschappij en discriminatie bestrijden voor een mooiere toekomst. Want uiteindelijk hebben we met elkaar te maken in de samenleving.’

Pathé wil het voorval gebruiken om het sollicitatieproces te optimaliseren, zodat ze fouten zoals deze in de toekomst beter kunnen uitsluiten.

 

Bron: Metro

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.