Demotie nodig om economie te stimuleren

0

Om de Nederlandse economie verder op weg te helpen is het noodzakelijk dat werkgevers demotie kunnen toepassen, zegt Hans de Boer, voorzitter van de VNO-NCW, in een interview met BNR.

Volgens de Boer moet de flexibiliteit op de arbeidsmarkt vergroot worden. Demotie is een van de manieren om dit te bereiken. Het is niet eenvoudig om één of twee stappen terug te gaan in salaris, maar het moet wel bespreekbaar worden gemaakt. “Als je ouder wordt en minder verantwoordelijkheid wilt, moet dat bespreekbaar zijn”, aldus de Boer. “Ik ben voor flexibiliteit: mensen komen op plekken waar ze tot hun recht komen. Dat is goed voor de economie en daar profiteren we met z’n allen van.”

Sociaal akkoord
Volgens het sociaal akkoord kan demotie niet zomaar worden toegepast. Deze afspraken zijn ondertekend door Bernard Wientjes, de voorganger van Hans de Boer. Volgens de Boer pakken deze afspraken slecht uit voor de Nederlandse economie. Hij houdt zich met frisse tegenzin aan de afspraken. “Er kwam daardoor de stabiliteit die Nederland nodig had, want Nederland werd een beetje een bananenrepubliek.”

Cafetariaregeling
De belangrijkste doelen van de afspraken over de arbeidsmarkt zijn volgens de Boer een lagere werkloosheid, jezelf kunnen ontwikkelen en kunnen voorzien in levensonderhoud. Een vaste baan hoort daar niet per se bij. “Een vaste baan is niet meer van deze tijd. Als werkgever en werknemer onderling afspreken dat ze een vast contract willen is dat prima, maar een zzp-contract moet ook kunnen, ik ben voor een cafetaria-benadering.”

Lees ook: Demotie als disciplinaire maatregel? en Salaris inleveren en demotie populair

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.