‘Defensie wordt doorstroomorganisatie’

0

Minister Hans Hillen van Defensie vindt het moeilijk te zeggen hoeveel militairen er direct betrokken zijn bij de plannen die hij woensdag per brief aan de Tweede Kamer heeft bekendgemaakt.

,,Je hebt het toch al gauw over enkele duizenden’’, schatte Hillen woensdagavond op een bijeenkomst in de kazerne in Oirschot. De minister praatte daar met vertegenwoordigers van het Brabantse bedrijfsleven en de provincie over hoe defensiepersoneel kan instromen op de lokale arbeidsmarkt. Defensie is in Brabant de grootste werkgever met zo’n 14.000 werknemers op de loonlijst.

Hillen denkt dat in de toekomst twee derde van het personeel niet tot het pensioen bij de krijgsmacht blijft. Personeel moet er volgens hem rekening mee houden dat een carrière binnen Defensie op een andere manier wordt opgebouwd.

Hillen realiseert zich dat ,,bezuinigingen pijnpunten met zich meebrengen. Het sluiten van kazernes gaat ons aan het hart. Maar we hebben goed gekeken naar de sociaal-economische omstandigheden om de economie van die streken waar kazernes moeten sluiten zo min mogelijk te raken.’’

Lees de brief van minister Hillen »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.