Defensie schrapt bonus voor werven nieuweling

0

Defensiewerknemers via wie een nieuwe medewerker wordt geworven, kunnen vanaf volgend jaar geen aanspraak meer maken op een bonus van 1000 euro.

Er wordt volgens Defensie door sollicitanten te weinig gebruikgemaakt van de zogenoemde wervingsbonuskaart, die sinds eind 2008 bestond. Van de 1233 sollicitanten die zich met zo’n kaart meldden, 5 procent van het totaal, kregen er uiteindelijk 125 een baan bij Defensie. De bonus wordt pas verstrekt na het afronden van de militaire opleiding en op het moment dat de nieuwkomer begint in zijn functie. De bonus is slechts twee keer uitgekeerd, zo blijkt vrijdag uit een rapportage over het personeelsbeleid in 2009.

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) hoopte er tweeduizend nieuwe mensen mee binnen te krijgen. In de rapportage schetst hij vrijdag dat de verslechterende situatie op de arbeidsmarkt als gevolg van de crisis positief uitpakte voor Defensie. Minder werknemers verlieten de organisatie en er kwam meer personeel bij. Maar er blijven personeelstekorten bij specifieke functies.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.