De Unie voert verkennend gesprek met CNV

0

Vakbond De Unie voert donderdag een verkennend gesprek over een samengaan met vakcentrale CNV, nadat de bond vorig jaar uit de vakcentrale MHP was gestapt. Dat zegt Unie-voorzitter Reinier Castelein.

‘ CNV zal schetsen hoe ze een samenwerking met De Unie ziet, maar alle opties staan open. Een ander scenario is samengaan met FNV. Het oprichten van een nieuwe vakcentrale is een andere optie die ik voor ogen heb’ , vertelt Castelein. Volgens hem zijn daarvoor nog genoeg kleine vakbonden die niet georganiseerd zijn via grote bonden als FNV en CNV.

De Unie werkt al langere tijd samen met CNV op het gebied van het afsluiten van nieuwe cao’s.

Met een aansluiting bij een grotere vakbond denkt Castelein weer mee te kunnen gaan debatteren in Den Haag over belangrijke onderwerpen als pensioenen en zorg. ‘ Mijn wens is om terug te komen in de polder om het geluid van de leden van De Unie goed te laten horen’ , aldus de voorzitter. Een besluit over de toekomst van De Unie wordt volgens hem pas in 2014 genomen.

De Unie zegde vorig jaar het lidmaatschap met MHP op, ‘ omdat ze niet openstonden voor verjonging en vernieuwing’ , zegt Castelein.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.