De toekomst van werk: Taakverdeling

0

Hyperspecialisatie wordt door Harvard Business Review een geweldig idee genoemd.

In een interview legt professor Tom Malone, auteur van het artikel The Age of Hyperspecialization, de achtergrond van het concept uit.

Gaan we terug naar de tijd van het Fordisme of het Taylorisme? Productieprocessen zo efficiënt mogelijk inrichten door het splitsen van taken? Als je enkel het onderschrift bij de video leest, dan lijkt het daar wel op. Het gaat over het opsplitsen van functies in kleine taken waardoor werk beter, sneller en goedkoper wordt gedaan.

Het blijkt echter te gaan om het opsplitsen van kenniswerk. Werk wordt niet meer gedaan door één generalist, maar kan opgedeeld worden om door een heel netwerk van (super)specialisten, waar ook ter wereld, te laten verrichten. Uiteraard spelen de mogelijkheden van moderne, goedkope communicatiemiddelen daarin een grote rol.

Professsor Malone is zich ervan bewust dat er wat haken en ogen zitten aan dit concept, maar is van mening dat het netto resultaat positief is. Bedrijven en medewerkers krijgen veel meer flexibiliteit. Specialisten kunnen zelf kiezen waarbij ze betrokken (willen) zijn.

Malone is niet bang dat deze supergespecialiseerde kenniswerkers verveeld of blasé zullen raken. Zij hebben juist de kans om een portfolio van superspecialisaties te ontwikkelen, waardoor zij kunnen afwisselen.

Voor managers heeft dit concept uiteraard gevolgen. Zij moeten zich ook ontwikkelen. Ten eerste moeten managers de vaardigheid hebben om taken te ontwerpen. Om echt effectief gebruik te maken van hyperspecialisatie moeten managers bedenken hoe een functie opgeknipt kan worden in specialistische taken. Vervolgens moet de manager de juiste specialisten werven en het werk dat deze specialisten afleveren controleren. Vervolgens moet de output van deze specialisten weer samengevoegd worden.

Ten tweede zijn deze managers zelf kenniswerkers. Ze moeten gaan bedenken hoe en wat ze gaan delegeren. Wat kan door hyperspecialisten uitgevoerd worden?

Doorvoering van dit concept heeft nogal wat consequenties. Niettemin verwacht Malone dat ‘deze toekomst’ onvermijdelijk is.

Bekijk de video (7 minuten) op het blog van Harvard Business Review.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.