DE herkent zich niet in onvrede werknemers

0

Koffie- en theeproducent DE Master Blenders (Douwe Egberts) herkent zich niet in een kritisch onderzoek van de vakbonden. Daarin wordt melding gemaakt van een ‘angstcultuur’ onder de werknemers van het bedrijf, die verder klagen over onzekerheid over het voorbestaan van hun baan.

,,In een recent onderzoek naar de tevredenheid van werknemers bij DE wereldwijd zien we dit beeld niet terug”, zei een woordvoerder van DE zaterdag. ,,We nemen de feedback van werknemers wel serieus en zullen de aanbevelingen van de vakbonden goed lezen”, aldus de woordvoerder.

Volgens de vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Vakmensen is sinds de beursgang van DE Master Blenders, vorig jaar, veel onrust onder het personeel ontstaan. Door de nieuwe koers van het management, die gericht was op een overname van het bedrijf, werden mensen ,,bang voor hun baan, bang om op het matje geroepen te worden als ze kritiek hadden – bijvoorbeeld op de hoge beloningen in de top – en bang om zich ziek te melden, ondanks de enorme werkdruk”, zo komt naar voren uit het onderzoek van de bonden.

Afgelopen week werd bekend dat DE overgaat in Duitse handen. De Duitse investeerder Joh.A. Benckiser (JAB) heeft een bod uitgebracht van 12,50 euro per aandeel en wil DE weer van de beurs halen.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.