De arbeidsmarkt van de toekomst

3

De arbeidsmarkt verandert in de komende tien jaar. Het aantal ouderen neemt toe, het aantal mensen dat werkt wordt kleiner.

Wat betekent dat voor de sociale voorzieningen? En welk beleid moet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarvoor ontwerpen?

Op 28 maart komen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en openbaar bestuur op uitnodiging van het ministerie samen om over deze vragen te praten. Tijdens deze conferentie spreken Alexander Rinnooy Kan (SER), Rainer Münz (Erste Group Vienna en Hamburg Institute of International Economics), minister Henk Kamp en staatssecretaris Paul de Krom. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen interviewt Agnes Jongerius en Bernard Wientjes.

Naast plenaire sessies zullen de deelnemers ook in kleine groepen discussiëren over de arbeidsmarkt van de toekomst, trends, nieuwe initiatieven en te nemen strategische beslissingen. Het congres vindt plaats in het World Forum in Den Haag vanaf 12.30 uur. Het programma is te vinden op www.szwcongres.nl.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. ‘ De arbeidsmarkt verandert in de komende tien jaar. Het aantal ouderen neemt toe, het aantal mensen dat werkt wordt kleiner.’ Een aardige aanhef voor een artikel over de toekomst van de arbeidsmarkt. Vanmorgen las ik in de krant dat in 2010 maar 2% van de werkloze 55+ers een baan hebben gevonden. Dat betekend dat er nog een potentieel van 98% van de werkeloze 55+ers rondlopen die geen baan kunnen krijgen ondanks dat ze wellicht graag aan het werk willen. Deze mensen hebben we, ondanks alle ” vooroordelen” op dit moment toch nog hard nodig.

  2. paul bessems op

    Met alle respect en uitzonderingen daargelaten: je ziet aan de lijst van sprekers al wat de conclusie zal zijn van het congres, nothing really changes! Het is in iedergeval zeker dat het ministerie van SZW nog zal bestaan.
    Eerst eens kijken welk werk we doen in 2020, dan kijken hoe we dat gaan organiseren en dan kijken wat de rol van de huidige instituten zoals bedrijven, banken en overheden daarin is.

  3. Erwin van Litsenburg op

    Waarom doen aan dit soort discussies alleen “oude mannen” mee? Lijkt me niet dat zij verstand hebben van de arbeidsmarkt van de toekomst. Wat denken jullie?