‘Daling werkloosheid bemoedigend’

0

De eerste daling van de werkloosheid sinds tijden noemde minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vrijdag “een bemoedigend signaal”.

Volgens de demissionair CDA-bewindsman komt het goede nieuws sneller dan verwacht. Hij hoopt dat het een trend is die zich de komende maanden doorzet.

“Vooral voor al die mensen en gezinnen die daardoor weer uitzicht krijgen op een baan”, aldus Donner. Volgens hem is het van belang ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk en met zo min mogelijk schade uit de economische crisis komen.

“Nederland had al ten opzichte van andere landen een lage werkloosheid. Onze positie is goed”, stelde de minister. Volgens hem worden nu effecten duidelijk van afspraken van het inmiddels gevallen kabinet Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie in het crisisakkoord ongeveer een jaar geleden. Donner wijst erop dat Nederland ten opzichte van andere landen een relatief lage werkloosheid heeft. “De verantwoorde loonontwikkeling heeft ons een goede uitgangspositie gegeven. Dat blijft van belang om te zorgen dat de daling van de werkloosheid doorzet.”

“Met maatregelen als de deeltijd-WW hebben we bedrijven kunnen helpen met een goede uitgangspositie deze nieuwe fase te starten”, stelt hij. De deeltijd-WW is ingesteld om de werkloosheid te beperken door bedrijven de mogelijkheid te bieden vakkrachten te behouden, die nodig zijn om zo snel mogelijk mee te liften als de vraag bij een economisch herstel weer aantrekt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.