Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

0

De werkdruk van zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen van zorginstelling Cordaan wordt lager.

Cordaan investeert dit jaar onder meer 1,5 miljoen in zo’n 40 volledige banen voor zorgmedewerkers extra, liet vakbond Abvakabo FNV donderdag weten.

Cordaan en de vakbond ondertekenden donderdag in Amsterdam een overeenkomst, zo liet de vakbond weten. Vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt.

Sinds februari voerde zorgpersoneel van Cordaan actie. Medewerkers klaagden over onderbezetting en hoge werkdruk. In april luidden anonieme medewerkers de noodklok over de bejaardenzorg in een uitzending van de Amsterdamse nieuwszender AT5.

De personeelsleden stelden dat het voorkomt dat bejaarden die niet incontinent zijn, wel 24 uur per dag een luier moeten dragen. Dit omdat er te weinig tijd is om met ze naar de wc te gaan. Ook zouden ouderen weinig buiten komen. Een man zou zelfs twee jaar niet buiten zijn geweest.

Lees ook:
> Hoge werkdruk en weinig waardering in de zorg
> ‘Werkdruk in verpleging is meer dan overwerk’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.