Constante screening in kinderopvang

1

Om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten, worden medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders vanaf 2013 continu gescreend.

Dit heeft het kabinet besloten.

De screening wordt in twee fasen ingevoerd. De eerste fase start in het voorjaar van 2013, de tweede fase start in 2016. Tijdens de eerste fase wordt op basis van de bestaande gegevens van gemeenten, UWV en Kamer van Koophandel een bestand opgebouwd van mensen die in de kinderopvangsector werken. Zij worden vanaf dan continu gescreend. Zodra iemand met Justitie in aanraking komt, wordt er bekeken of diegene in de kinderopvang kan blijven werken. Als dat niet het geval is, gaat er een signaal naar de gemeente en de GGD.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. O, O, dit gaat niet werken! Men denkt nog teveel in procedures. Door procedurefouten gaat het steeds mis.
    Tot nu toe nog geen aanpak gehoord die garanties biedt, als dit sowieso mogelijk is.
    De werkvloer, alle sectoren waar met kleine en grote kinderen wordt gewerkt moet met een plan van aanpak komen. In preventieve zin met daarbij de concrete regelmatig toetsbare resultaten.