Cohen: Stel quotum arbeidsgehandicapten bij bedrijven in

1

PvdA-leider Job Cohen vindt dat middelgrote en grote bedrijven verplicht moeten worden een bepaald aantal arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.

Cohen vreest dat mensen met een arbeidshandicap door de bezuinigingen buitenspel komen te staan. Ook het kabinet wil meer jonge arbeidsongeschikten met een Wajong-uitkering weer aan het werk krijgen.

Fundamentele vraag
De partijleider schrijft in zijn gastcolumn voor Nu.nl: “Het gaat over de fundamentele vraag of wij als samenleving ook hen kansen op fatsoenlijk werk bieden, of we – ook als het ons iets kost – bereid zijn die verantwoordelijkheid te nemen” (…) “Ik vind dat wij dat moeten doen: liever met extra kosten mensen aan het werk dan achter de geraniums.”

‘Tijd voor doorbraak’
Cohen vindt het tijd voor een “doorbraak” en stelt voor om bedrijven te houden aan een quotum en minder te belasten met bureaucratie. Dit zou het, volgens de partijleider, alsnog mogelijk moeten maken te bezuinigen op sociale werkvoorziening.  “Maar geen 2 miljard,’’ aldus Cohen in de gastcolumn.De Tweede Kamer vergadert vanmiddag met staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken) over de kabinetsplannen.

Bron: Nu.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. JohnInspirator op

    Cohen vraagt het onmogelijke van een ondernemer; een quotum vaststellen om verplicht Wajongers aan te nemen!
    Het is duidelijk, er moet bezuinigd worden, echter, als Werkend Nederland BV naast het bestaande, nu extra 1 specifiek Wajong-fonds opricht, dan zullen de Werkgevers echt wel de Wajongers mogelijkheden aanbieden.
    Wajongers zijn ook de toekomst en die toekomst is ook de onze! Als wij voor goede doelen mega-bedragen kunnen doneren, dan is dit voor Werkend Nederland BV een peuleschil!!
    Nogmaals, ook de Wajonger is de toekomst die ook onze toekomst is!